Aktuelle udviklinger i roeteknikken

Energiroe behandling

På Agritechnica præsenterer Grimme for første gang med BeetBeater en teknik til en helårlig, tør, og fuldstændig stenfri behandling af energiroer til biogasproduktion. BeetBeater har en 20 m3 buffertank, der giver mulighed for at maskinen arbejder selvstændigt efter påfyldning. Dette har en betydelig indvirkning på effektiviteten.

Ny betjeningskonsol

De mange funktioner af de moderne og selvkørende optagere vises ofte via standard-betjeningselementer. Her har Grimme tilpasset betjeningen af de selvkørende roeoptagere REXOR 620 og REXOR 630 til kundens behov. De vigtigste funktioner fra de to CCI-touch skærmterminaler er flyttet til det nye betjeningskonsol i armlænet og til det nye kørehåndtag, for at tillade en hurtig og direkte adgang til disse funktioner. Den overskuelige og ergonomiske betjeningskonsol kan justeres i længden og i højden.

Ny motorteknik

REXOR 620 udstyres med den nye brændstofbesparende 530 HK (i stedet for 490 HK) Mercedes-motor med AdBlue og 12,8 l cylindervolumen, som opfylder den nye udstødningsgas-standard TIER 4. For køretøjerne ligger omdrejningstallet mellem 1.150 og 1.500 o/min med et væsentligt højere drejningsmoment, sammenlignet med den hidtil installerede motor med mellem 1.250 og 1.650 o/min. REXOR 630 er allerede udstyret med den nye, brændstofbesparende motortype, dog med 625 HK og en cylindervolumen på 15,6 l.

Læsse- og renseteknik

Grimme og Kleine arbejder sammen på en videreudvikling af læsse- og renseteknikken på basis af Cleanliner Mega. Denne nye serie er formodentlig tilgængelig på markedet fra 2015. På fabrikken i Salzkotten produceres som hidtil ordrebekræftede roeoptagere såvel som læsse- og renseteknik af mærket Kleine.