BeetLoader: indlagring af roer til Biogasanlæg

 BeetLoader: indlagring af roer til Biogasanlæg
Damme, 12.11.2012 – Til biogasanlæg, som er baseret på energien fra roer, der har behov for den bedst mulige lagringsteknik, har Grimme udviklet BeetLoader.

En kombination af indlagringstank, valserenser og læsseelevator, med en kapacitet på op til 150 tons ny-optagne roer i timen. Den 20 m3 store indlagringstank har en læssebredde på 3,5 m og kan dermed også fyldes fra meget store vogne, sikkert og bekvemt. Roerne bliver renset på et valsebord, bestående af 7 Duplex stjernevalser. Bordet kan reguleres trinløst, både i hastighed og afstand Til sidst ender roerne på læsseelevatoren, der ved hjælp af sensorer, automatisk kan lagre i kuler med en max. højde på 9 m og en bredde på 32 m. Hele indlagringen betjenes nemt af én mand.

Ved hjælp af indlagringstankens sammenklappelige sider opnås en transportbredde på kun 3 m. Med et el-forbrug på ca. 30 kW er BeetLoaders forbrug meget lavt sammenlignet med andre, meget strømslugende snitte- og vaskeprocesser.

Grimme har med BeetLoader udviklet et indlagringssystem, der muliggør en fremragende lagerstabil ensilage kvalitet til helårsforsyning af biogasanlæg med energiroer.