Demonstration hos Kai Ohlgren i Lappfjärd, Finland

Demonstration hos Kai Ohlgren i Lappfjärd, Finland
Torsdag d. 6. september afholdt Grimme Skandinavien kartoffeloptager demonstration hos Kai Ohlgren i Lappfjärd, Finland. Klokken 10 da demonstrationen startede var der allerede dukket flere interesserede kartoffelavlere op. Kai Ohlgren der har erhvervet sig den nye Grimme SE 150-60 NB kartoffeloptager til denne sæson, var selv chauffør på maskinen.  Kai udtaler, at maskinen er særdeles skånsom, og har en god renseeffekt og stor kapacitet.

Roland Rosenback fra Grimme Skandinavien mener, at det er vigtigt for os at vise maskinerne i praktisk arbejde, hvor kunder fra nær og fjern har muligheden for at køre med på maskinen, samt sætte sig ind i traktoren til Kai Ohlgren, og høre hans erfaringer og se de mange muligheder, som den moderne teknologi giver dem. Ved blot at trykke på en enkelt knap, kan maskinen sættes i gang, skæret sænkes, alle de automatiske funktioner kobles ind: hjulcentrering, niveauregulering, tankkædeautomatik, automatisk kammidterfinding og meget andet.

"Grimme Clean-Control" gør det muligt at programmere op til 16 renseprogrammer, hvor alle de hydrauliske funktioner kan kobles ind. Hvis der midt i marken findes et lavt fugtigt område, trykker traktorføreren eksempelvis på program nummer 5, som er forprogrammeret til tung fugtig jord, hvorved rysteren i jordkæden kobles til, valserne hæves og 1. pigbånd øger hastigheden, fingerbåndet sænkes i hastighed, samtidig med at hastigheden øges på 3. pigbånd, alt sammen for at øge renseeffekten og fjerne knolde og plantedele. Det er vigtigt at maskinens resesystemer udnyttes optimalt hele tiden, for på den måde at undgå, at personalet skal klare arbejdet manuelt. "Grimme er den eneste fabrikant på markedet, der giver denne mulighed, og det er en stor lettelse for vore Grimme-kunder" udtaler Roland Rosenback fra den finske Grimme-importør.

Timo Myllyviita var også på plads med sin servicevogn, og viste de fremmødte nogle af de reservedele og muligheder for specialværktøj der findes til nye og gamle Grimme optagere. "Det er jo på denne tid af året, vi skal ud til maskinerne i marken og ud på gården hos avlerne" siger Timo, som konstant kontaktes af kunder fra hele Finland via telefonen, kunder der alle har spørgsmål til indstillinger og justeringer. "Efter at Grimme Skandinavien har overtaget ansvaret for Grimme's produkter i det meste af Norden, har reservedelspriserne taget et dramatisk skridt nedad, hvilket kommer vore kunder til gode i en tid, hvor det ofte er omkostningsbesparelser der give lidt ekstra på bundlinien" fortæller Timo Myllyviita.