Den nye optager SELECT 200

Billede: SELECT 200 med TerraTronic kamtrykregulering.

Den torækkede optager SELECT 200 egner sig til mange forskellige og skiftende anvendelsesbetingelser. Maskinen imponerer med mange nye features, som den unikke ActiveSteering akselstyring samt en vejtransportbredde under 3 m.

Trinløse jordkædedrev
Alle jordkæder kan udstyres med det patenterede, trinløst indstillelige og reversible VarioDrive træk, der kombinerer fordelene ved et mekanisk og hydraulisk træk. I forbindelse med Speedtronic-Web tilpasses jordkædehastighederne automatisk ved hjælp af belastningen og hastigheden fremad.

Alsidig separatoraggregat-portefølje
Separatoraggregaternes unikke alsidighed giver mulighed for optimal tilpasning til forskellige optagelsesbetingelser. MultiSep, dobbelt-MultiSep, rulleseparatoren (RollerSep) eller pigbåndstopkæden(HaulmSep) monteres med diverse automatikfunktioner i maskinen. For at opnå en maksimal separationseffekt er det for først gang muligt at kombinere et dobbelt separatoraggregat og en Blower (TurboSep). Der opnås maksimal produktskånsomhed ved at indstille separatoraggregaterne i en tydelig stejlere vinkel.

Komplet revideret betjening & overvågning
Betjeningen af SELECT 200 er let og udføres som standard ved hjælp af ISOBUS. Her kan traktorens ISOBUS-terminal eller ISOBUS-betjeningsterminalen CCI 800 eller CCI 1200 anvendes. Den intuitive betjeningsflade gør betjeningen let for chaufførerne, så de mange forskellige automatikfunktioner, som Speedtronic-Web og Speedtronic-Elevator, kan konfigureres uden problemer.

Den standardmæssige tilknytning til myGRIMME giver mulighed for at udveksle maskin- og opgavedata ved hjælp af agrirouter med bedriftens eget Farm Management Informationssystem.

Videosystemet SmartView, som vandt en DLG sølvmedalje på grund af de unikke egenskaber, giver chaufføren overblik over hele maskinen.

ActiveSteering – den nye styretype
Den automatiske akselstyring øger komforten på forager, reducerer vendekredsen og giver mulighed for optimal indkørsel ind i rækken. I vejtilstanden forholder systemet sig som en klassisk medstyring, hvor chaufføren aflastes. Med ActiveSteering er det lykkedes at udvikle en elektronisk styret, hydraulisk styring, som afvikles uden ekstra koblingspunkt til trækmaskinen. Ved kurvekørsel beregnes hjulstillingens nominelle vinkel kontaktløst, og akslen styres aktivt. Dette kan altid tilsidesættes manuelt. Systemet kan køres i forskellige tilstande, som kan vælges ved hjælp af en ISOBUS-terminal.

Særligt bred overlæsningselevator – også til sideudlægningen
Der fås et 1200 mm bredt elevatorbånd som option. Det lavere omdrejningstal forbedrer produktskånsomheden ved konstant gennemstrømningsydelse. Ved løg og gulerødder kan gennemstrømningen øges med den bredere elevator.

Herudover er sideudlægningen til kartoffelkamme tilpasset således, at den fra kabinen kan klappes ind til en vejtransportbredde på under 3,00 m.

Bekvem arbejdsplads
Med de nye komfortpakker fås højdejusterbare trin på sorterbordet, som giver sorteringspersonalet en behagelig arbejdshøjde. Herudover fås en vandtæt opbevaringsboks, polstringer på sorteringsbordet, kopholder samt en håndvaskbeholder med en kapacitet på 15 l. Takket være den nye belysning ved sorteringsbordet, har sorteringspersonalet og chaufføren et godt overblik over høstmaterialestrømmen, selv i mørke.

Det valgfrie vejrtag, med eller uden sidedele efter eget valg, beskytter sorteringspersonalet i alt slags vejr. Den hvide tagpresenning understøtter den sikre identifikation af grønne knolde. Kombineret med netsidevæggene tilføres frisk luft til sorteringspersonalet, der samtidig beskyttes mod støv.

En stige med gelænder gør det let at stige ind i maskinen for at gennemføre vedligeholdelsesarbejde.

Grænseoverskridende certificering
Den teleskoperbare aksel giver mulighed for en vejtransportbredde på under 3,00 m. Herved er maskinen (uden sorteringsbord) certificeret med fuldstændig EU-typegodkendelse. Særligt ved gensalg inden for EU er denne godkendelse en fordel, da der ikke skal gives nogen national enkeltgodkendelse for tilladelsen.

 Kombinationen af MultiSep og TurboSep giver mulighed for en maksimal separationseffekt ved store mængder af toppe.

CCI 1200 Terminal og SmartView til maskinvisualisering.

Udklappet sideudlægning til optagning af bede.

Aksel i marktilstand, fuldt teleskoperet.

Scan QR-koden og læs mere.