Den nye VARITRON 470

Billede: Den firrækkede selvkørende VARITRON 470 i nyt design.

Den tredje generation af VARITRON 470 indeholder, udover det nye design, mange nye features. Opdateringen omfatter hjul- og TERRA TRAC-varianten og kan bestilles til høstsæsonen 2023.

Optimeret topknuser
På grund af den nye ophængning er det blevet nemmere at på- og afmontere topknuseren. Herudover er topknuserens dreveffekt øget for at sikre en god findeling af de stadig større topmængder.

Fleksibel optagning
For at kunne udnytte VARITRON 470 hele året rundt, kan den udstyres med forskellige optagelsesenheder til høst af kartofler, løg og gulerødder. I en to-trins optagning kan den bruges til optagning af løg og kartofler fra skåret.

Gennemtestet optagningsteknik med nye funktioner
Med den automatiske hastighedsjustering Speedtronic-Web kan jordkæderne styres både afhængigt af hastigheden og lasten.

Til fjernelse af eventuelle blokeringer kan alle jordkæder, pigbåndtopkæde og ringelevatoren reverseres enkeltvis og meget nemt fra kabinen. En anden nyhed er, at plukkeenhedernes eller plukkevalsernes drejeretning kan vendes. Disse kan enten rotere i plukke- eller transportretningen. På denne måde kan VARITRON endnu bedre indstilles til forskellige kulturer og det ønskede separationsresultat.

Tankforlængelse også til hjulmaskiner
VARITRON 470 med hjulchassis kan ligeledes udstyres med den gennemtestede 64 cm lange tankforlængelse. Herved kan særligt høje transport-trailere og kasser nemt og sikkert fyldes i anden række. Tankforlængelsen egner sig særligt godt til optagning på lange marker. Ved en rækkebredde på 75 cm kan transporttraileren køre i køresporet og læsses uden tab over fire rækker.

Særlig komfort
Den nye VARITRON 470 er som standard udstyret med den 12,1" store CCI 1200 terminal. Det giver chaufføren et perfekt overblik over alle maskinfunktioner med den intuitive betjeningsflade.

SmartView videosystemet med 12" touchscreen-skærm, zoomfunktion, live slowmotion, live billedtransmission via WLAN, Visual Protect Pro og muligheden for billedoptagelse sikrer et godt overblik over alle maskinfunktioner med op til 13 kameraer. Det giver mulighed for at indstille maskinen endnu bedre.

VARITRON 470 kan udstyres med en integreret masseopgørelse til dokumentation af høstmasser. På grundlag af disse data kan der udarbejdes et managementzonekort, som differentierer høj- og lavudbyttezoner i delområder. Ved hjælp af et Farm Management Information System (FMIS) kan der genereres et applikationskort til delområdespecifik anvendelse af eksempelvis gødning, plantebeskyttelsesmiddel eller såsæd på grundlag af managementzonekortet.

Den nye VARITON 470 kan i overensstemmelse med de landespecifikke bestemmelser godkendes med hjulchassis op til 30 km/h.

 VARITRON 470 drives af en 460 hk motor med udstødningsgastrin V.

Cylindrene, der ligger udenfor, giver mulighed for en mere præcis højdestyring af topknuseren. Den integrerede vedligeholdelsesstilling gør det sikkert og ergonomisk at arbejde på undersiden af topknuseren, idet topknuseren vippes opad.

CCI 1200 og SmartView videosystemet sikrer en optimal oversigt over samtlige indstillinger og maskinfunktioner.

Nyt belysningskoncept med lysere LED- og Ultra-Beam lygter, der giver en ideel oplysning af arbejdsområdet og maskinens omgivelser.

Scan QR-koden og læs mere.