Et fyrværkeri af nyheder på PotatoEurope

På trods af en længde på 15 meter er VENTOR 4150 indvendige venderadius kun 6,1 meter.

På PotatoEurope der finder sted fra 12. til 13. september i Bockerode (nær Hannover, Tyskland) præsentere GRIMME to nye selvkørende optagere for første gang på en international messe.

Udgangspunktet bliver det nye flagskib, 4-rækket VENTOR 4150 med 530 hk og en 15 tons tank til kartofler. Optagningsteknikken er baseret på det gennemtestede "SE-princip" – intrigeret og kombineret renseaggregat og kapacitet til jordfraskilning , højdetransport og topfraskilning. Unikke egenskaber muliggør direkte optagning, uden at køre over kartoffelkammen, med det jordskånsomme styresystem med den såkaldte "krabbestyring", en CCI 1200-betjeningsterminal med den nye GDI-brugergrænseflade og automatiske båndhastighedskontrol, det såkaldte Speedtronic.

Den 4-rækket selvkørende VARITRON 470 TERRA TRAC vil også blive demonstreret for første gang i den nye Platinum-version. VARITRON er enestående med den patenterede NonstopBunker 7 tons tank, og største udvalg af renseaggregater på markedet, de jordskånsomme gummilarvebånd, en god oversigt over indføringen og jordkæderne, ErgoDrive-betjeningskonceptet og den bedste manøvredygtighed.

Den 2-rækket EVO 290 optager er den mest kraftfulde af sin art med en 9 tons tank. TriSys trehjulede chassis sikrer minnimum marktryk og ensartet jordskånsomhed. Med VarioDrive konceptet kan jordkædernes hastighed tilpasses trinløst. Takket være MemoryControl kan de favoriserede parametre gemmes og hentes frem igen, enkelt og bekvem betjening, gæller for alle de nævnte optagere.

Den fjerde optager er en 1-rækket SE 140 med 4 tons tank og er godkendt til 40 km/t transporthastighed.

I forbindelse med specialudstillingen "Alternative metoder til bekæmpelse af ukrudt", som blev udført af den tyske landbrugsforening DLG, præsenterer GRIMME den 2-rækket økohypper fra GH-Serien. Maskinen er udstyret med knive, som styres i et parallelogram, som "skræller" ukrudtet af på kammen. Den efterfølgende enkeltrækket kamformer danner en stabil, jævn og ensartet kamformning.

Indenfor kartoffelæggere bliver den alsidige 8-rækket, klapbare kartoffellægger type GL 860 Compacta med 6 tons tank præsenteret. Indenfor kartoffellagringsteknologi bliver marksorterings-stationen kaldet CleanLoader præsenteret, med en kapacitet på op til 120 tons i timen hvilket muliggør en markant stigning i effektiviteten inden for marklogistik.

På den 400 m² store udstillingsstand  vil de nyeste udviklinger inden for web-baserede kundeportal myGRIMME, maskinportal for brugte maskiner med mæglerfunktion, og de omfattende servicepakker til selvkørende maskiner og mange andre emner blive præsenteret.

GRIMME præsenterer således den mest omfattende pakke af nye og videre udviklinger siden PotatoEurope blev grundlagt.

 

 

EVO 290 kan udstyres som ekstraudstyr, med den patenterede AirSep separationsanordning,til separering af sten, fugtige jordknolde og ukrudt fra kartoflerne, på en skånsom, og effektiv måde vha. luftstrøm.

GH Øko-serien er tilgængelig i en to-, fire-, seks- eller otte-rækket version.

GL 860 Compacta kan som ekstraudstyr udstyres med et certificeret tankanlæg, der er godkendt til udbringning af flydende bejdse, der skal påføres på læggekartoflerne og / eller i fugerne.

CleanLoader, der er godkendt til kørsel på offentlig vej, er klar til drift og ibrugtagning på marken indenfor 15 minutter.