"Made in Niedersachsen" - Grimme GmbH på tysk fjernsyn

"Det Røde Hav ligger i Niedersachsen". Sådan begynder et indslag om Grimme Landmaschinen GmbH i programmet "Hallo Niedersachsen" på den tyske tv station NDR. Imens panorerer kamaraet henover et bredt sortiment af store røde Grimme kartoffelmaskiner. Imponerende!

Det er d. 6. juni 2012. I indslaget fortæller Franz Grimme, administrerende direktør og ejer, den 4. generation i det familieejede firma, grundlagt tilbage i 1861, blandt andet, at nogle af de absolut største markeder netop nu er Rusland og Kina.

Han har - som de fleste vel - undret sig over, hvad kartoffeloptagere skal til Kina efter. Om kartoflen forsøger at tage kampen op mod ris. Men forklaringen ligger lige for: kineserne bruger kartoffelstivelse i produktionen af glasnudler, forklarer han. Og da glasnudler er en del af deres daglige madvarer er efterspørgsel naturligvis tilsvarende stor.

En omlægning af produktionen til Asien kommer dog ikke på tale. "Den samlede Know-how ligger her i Damme, og her bliver den" forsikrer Franz Grimme.

 

Se indslaget her (det er på tysk)