Franz Grimme fylder 75

Franz Grimme fejrer sin 75 års fødselsdag den 3. marts
Franz Grimme, æresborger i Damme og indehaver af virksomhedsgruppen med samme navn, fylder 75 år den 3. marts. Efter have afsluttet sin eksamen i maskinkonstruktion og virksomhedsøkonomi i Köln og Pforzheim, startede han i 1970 hos GRIMME i en alder af 24. Sammen med sin far - med samme navn - tog han herfra ansvaret for virksomhedens ve og vel.

Landbrugsmaskinfabrikken havde allerede været markedsførende i Tyskland i 4 år og var med sine 300 medarbejdere blevet en betydelig producent af landbrugsteknik. 10 år senere blev Franz Grimme i 1980 direktør for landbrugsmaskinfabrikken. I de følgende år grundlagde han i 1987 kunststofteknikspecialisten INTERNORM, i 1995 RICON, sigte- og transportteknikken, og overtog i 2003 kartoffelteknikproducenten SPUDNIK og i 2013 grøntsagsteknikproducenten ASA-LIFT. Herudover er der grundlagt salgs- og serviceselskaber i Storbritannien, Irland, Frankrig, Belgien, Holland, Rusland, Danmark, Tyrkiet, Polen og i Uelzen.

Syv produktionslokationer og 19 andre filialer over hele verden er sidenhen blevet en del af virksomhedsgruppen. Antallet af medarbejdere steg fra 300 til over 2700. Også produktprogrammet er udvidet betydeligt. I dag er GRIMME den eneste producent i verden, der tilbyder et komplet program inden for kartoffel-, roe- og grøntsagsteknik.

Udenfor virksomheden har Franz Grimme påtaget sig frivilligt arbejde. I mange år har han siddet i bestyrelsen for VDMA, interesseforbundet for maskinkonstruktører inden for landbrugsteknik. Siden 2006 har han været protektor for Andreas-stiftelsen i Vechta, herudover blev han i 2012 formand og har har siden 2020 været æresformand for Dammes borgerstiftelse. I 2005 blev Franz Grimme valgt til „årets virksomhedsejer“ for Oldenburger Münsterland sammenslutningen. I 2011 modtog han sammen med sin hustru Christine Niedersachsens fortjenestorden i form af et fortjenstkors på bånd. I 2016 blev Franz Grimme udnævnt til æresborger af byen Damme ligesom sin far 30 år tidligere.

På trods af sine 75 år møder Franz Grimme dagligt op i virksomheden og deltager aktivt i beslutningsprocesserne. Det er vigtigt for ham at føre en personlig dialog med personalet og kunderne på trods af digitaliseringen og nye kommunikationsteknikker.

Franz Grimme: „Jeg kan ikke forestille mig et liv uden landbrugsteknik. Jeg brænder efter at udvikle markedsorienterede maskiner og involvere vores kunder i dialogen. Jeg er meget stolt af, at vores sønner Christoph og Philipp med stort drive allerede har overtaget meget ansvar i firmaet, og jeg støtter dem med mine råd og dåd. Det er en stor lykke for min hustru og mig en beroligende følelse at vide, at alt er i gode hænder.“

Den fjerde og femte generation: Philipp, Christine, Franz og Christoph Grimme.