Grimme-Gruppe videre på vækstkurs

 Grimme-Gruppe videre på vækstkurs
Damme, 12. november 2012 – Grimme Landmaschinenfabrik afslutter regnskabsåret 2012 med det næstbedste resultat i firmaets 151-årige historie. Trods de verdensomspændende lave kartoffelpriser, nåede koncernen en omsætning på 260 millioner Euro i regnskabsåret 2012, hvilket kun er en anelse lavere end rekordåret 2011. De verdensomspændende aktiviteter er udvidet til over 110 lande. Eksportandelen er på over 85%. På området for sukkerroeteknik steg omsætningen med tæt på 30%.   

Det amerikanske datterselskab Spudnik med hovedsæde i Blackfoot/Idaho nåede, med sine 220 medarbejdere, en rekordomsætning på 60 millioner USD. Spudnik fremstiller lægge- jordbearbejdnings- optagnings- og lagerteknik til kartofler med hovedvægt på det nordamerikanske, russiske og kinesiske marked.

Området for grøntsager er blevet styrket i samarbejde med det danske familiefirma Asa-Lift. Med virkning fra 1. januar 2013 vil distributionen af Asa-Lift maskiner, service og levering af reservedele til det tyske marked blive overtaget af Grimmes salgsselskab i Uelzen, hvor der vil blive etableret et 1.350 m2 stort supportcenter med moderne værksted, reservedelslager, kursus- og kontorfaciliteter.

Med virkning fra 15.11.2012 har Grimme Gruppen overtaget den traditionsrige Roeteknik fabrikant Kleine og vil, med over 50 medarbejdere, køre firmaet videre fra firmaets hovedsæde i Salzkotten.

Verden over arbejder mere end 2.000 medarbejdere i Grimme Gruppen. I hovedkvarteret, samt i datterfirmaet Internorm i Damme og på fabrik II i Niedersachsenpark, 10 km fra Damme, er mere end 1.600 medarbejdere beskæftiget.

Grimme tilbyder omfangsrige uddannelsesmuligheder, indenfor handel og håndværk. 117 unge er i øjeblikket under uddannelse hos Grimme. 

På grund af den stærke vækst er forretningsledelsen ligeledes blevet udvidet for at matche de mangeartede opgaver. Richard Weiß (Indkøbs- og produktionsleder) samt Felix Lingens (forretningsleder i Niedersachsenpark) supplerer den bestående forretningsledelse omkring Franz Grimme, bestående af Roland Kratz (Salg Sukkerroesystemer), Franz-Bernd Kruthaup (forretningsfører), Klemens Kalverkamp (forretningsfører) og Jens Walter (forretningsfører). Christine Grimme har modtaget Generalfuldmagt til Grimme Holding. 

„Med de omfangsrige foranstaltninger på alle koncernens forretningsområder mener vi, vi er godt rustet til fremtiden. Vi vil fremover udbygge vores førende markedsposition indenfor kartoffelsystemer og arbejde for at udbygge roe- og grøntsagssystemer” udtaler Franz Grimme.