INTERNORM og RICON - to stærke leverandører vækster stadig

Billede: INTERNORMS fabriksareal i Damme.

Franz Grimme etablerede i 1987 firmaerne INTERNORM Kunststofftechnik og i 1995 rense- og transportteknikproducenten RICON. Med de to firmaer grundlagde han to leverandørvirksomheder, som i dag ikke kun leverer til produktionsselskaber i GRIMME gruppen, men også mange andre kendte firmaer inden for landbrugsteknikbranchen.

INTERNORM, fra idé til færdigt produkt
I midten af 1980'erne opdagede Franz Grimme muligheden for at bruge produkter af det højelastiske samt slidstærke kunststof polyuretan til landbrugsteknikbranchen. På grundlag af de indledende eksperimenter i den gamle smedje opstod firmaet INTERNORM i 1987, som i dag beskæftiger 270 medarbejdere, heraf 20 under uddannelse. Siden grundlæggelsen har datterselskabet i GRIMME gruppen udviklet og produceret slidstærke kunststofprodukter af høj kvalitet, primært rulle- og rullebelægninger af polyurethanplast, formdele og sprøjtestøbte artikler. INTERNORM er leverandør til kunder i hele verden. Omsætningen med GRIMME gruppen udgør kun ca. 30 % af den samlede omsætning.

I regnskabsåret 2021 steg omsætningen med 23,5 % til 47 mio. euro. Udsigten for det aktuelle regnskabsår er fortsat positiv trods de store udfordringer. Vækstkursen fortsætter, og produktionskapaciteterne øges med en nybygget hal på 2.800 m2.

INTERNORM har en fagarbejderandel på 100 % og meget specialiserede arbejdspladser, som kræver højt kvalificerede medarbejdere. Allerede i 2019 etablerede virksomheden sit eget uddannelsesværksted for at opfylde kravene.

RICON, rense- og transportteknik
I over 60 år har GRIMME Landmaschinenfabrik fremstillet rense- og transportbånd. På grund af den høje internationale efterspørgsel efter specialprodukter grundlagde Franz Grimme 1995 firmaet RICON. Firmaet har i dag adresse i et topmoderne erhvervsbyggeri på 18.000 m2 i Niedersachsenpark i Rieste (ca. 15 km fra Damme).

Over 150 medarbejdere udvikler og fremstiller gennemsnitlig over 27.000 bånd per år. Porteføljen omfatter mere end 8.000 forskellige varianter til GRIMME, SPUDNIK og ASA-LIFT og til andre kendte firmaer, bl.a. fra levnedsmiddelindustrien. I det store logistikcentrum er der permanent lagret over 5.000 bånd, som garanterer kunden en høj tilgængeligheden i tider, hvor leveringssituationen er vanskelig.

Med overtagelsen af den tidligere leverandør Kunow fra Altena (ved Lüdenscheid i Sauerland) er produktionsdybden øget mærkbart ved forarbejdning af fjederstål. Under oversvømmelseskatestrofen i 2021 blev nogle af produktionsanlæggene ved Kunow berørt. De kunne dog hurtigt tages i brug igen takket være personalets store engagement.

RICONS omsætning blev i regnskabsåret 2021 øget fra 27,9 mio. euro i 2020 til 30,3 mio. euro. Direktionen omkring Philipp Grimme og Felix Lingens forventer fortsat vækst og stabile indtægter for regnskabsåret 2022.INTERNORM ledes af de to direktører Philipp Grimme og Bernard Tepe.

Virksomheden RICON i Niedersachsenpark direkte ved Autobahn A1 i Rieste.