Mange nyudviklinger på PotatoEurope

To-rækket EVO 280 med 8 tons tank, og 3 mtr. transportbredde

Den 4. og 5. september 2019 finder PotatoEurope sted i Belgien, i Kain nær Tournai. GRIMME demonstrerer, igen i år.et stort antal maskiner

For første gang demonstreres den to-rækkede tankmaskine EVO 280 for et internationalt publikum. EVO 280 er kendetegnet ved den store renseevne af de tre store renseaggregater. Med en tankkapacitet på 8 ton er det også muligt at optage lange rækker uden hyppige aflæsninger. Alle EVO 280-maskiner er som standard udstyret med en telemetrienhed, som hvis det ønskes overfører maskin- og lokalitetsparametre til kundeportalen myGRIMME Brugeren kan anvende browseren til at hente og behandle dataene med myGRIMME.

For besøgende, der er interesseret i læssemaskiner, viser vi på PotatoEurope den tre-rækkede GT 300. Det unikke ved GT 300 er, at man ved kørsel kan opnå op til 50% mere kapacitet end 2-rækkede maskiner kan.

Inden for selvkørende kartoffeloptagere vises blandt andet den fire-rækkede kartoffeloptager VARITRON 470 med larvefodstræk. For at vise en høj rensekapacitet demonstreres MultiSep systemet i kombination med en pigbåndstopkæde. Ringelevatoren er med OptiBag løftelommer, med en ekstra renseeffekt der samtidig løfter kartoflerne skånsomt op

Højdepunktet på demonstrationen er den fire-rækkede selvkørende kartoffeoptager VENTOR 4150. VENTOR er den første fire-rækkede, selvkørende kartoffeloptager med det velkendte SE-princip der forener jordfraskillelse højdeføring og topfraskillelse. For første gang er det lykkedes at fordoble arbejdsbredden i forhold til det 2-rækkede SE system Ud over det dobbelte antal rækker er der også dobbelt så mange renseaggregater. På grund af dens manøvrdygtighed og en arbejdsbredde på 3 meter kan VENTOR let nå alle hjørner.

Som standard er alle selvkørende og EVO-serien udstyret med en telemetrienhed, siden 2017. Dette gør det muligt for brugeren at få vist maskinens placering live på et kort i kundeportalen myGRIMME og på samme tid vise aktuelle maskindata, f.eks.kapacitet pr. Ha og dieselforbrug.

Inden for lagerteknologi vil fordelertanken RH 24-60 Combi blive præsenteret live for offentligheden. Til adskillelse af smuds, sten og kartofler er det unikke to-trins sten- og smudssystem integreret i fordelertanken.

For første gang demonstreres det nye duo-forlængelsesbånd i TC 800-serien til den skånsomme transport af afgrøderne fra fordelertanken til halfylderen. For at føre kartoflerne forsigtigt og skånsomt fra det første til det andet transportbånd bruges den prisbelønnede båndløftemekanisme Airbag. Den sofistikerede ophæng med forskudte tandemhjul sikrer, at transportøren på den modtagende side er let og kan bevæges sideværts af en person.

Den efterfølgende lagerhusfylder er SL 80-18 Quantum. Quantum-Princippet med et specielt udviklet transportbånd der sørger for, uafhængigt af svinge- og hældningsvinkler på lagerhusfylderen, betyder en tydelig mere skånsom produktovergang.

Den otte-rækkede, sammenklappelige bægerlægger GL 860 Compacta er udstillet, den kombinerer alle fordelene ved en 8-rækket lægger med fordelene ved en kompakt lægger takket være dens høje kapacitet parret med hurtige markskift. På GRIMME-standen præsenteres også den fire-rækkede bæltelægger GB 430. Med GB 430 er høje hastigheder på op til 10 km / t mulige, afhængigt af knoldsortering, størrelse, lægeafstand, maskinudstyr og jordforhold.

Fire-rækket VARITRON 470 med 7 Ton Nonstoptank.

Med den fire-rækkede VENTOR 4150 har føreren den bedste oversigt over indføringen.

De nye forlængerbånd i TC 800-serien. gør det muligt at flytte indlagringstransportøren uden at skulle ændre hele lagerlinjen.

Kapacitetsstærk og skånsom indlagring med Quantum-Princippet.