Grimme bygger ny montage fabrik

Damme - I mere end 40 år har Grimme Landmaschinenfabrik fremstillet selvkørende optagere. Med i alt 8 forskellige maskintyper til kartoffel- og sukkerroeteknologi på programmet, tilbyder Grimme det største program i dette maskinsegment.

Den verdensomspændende efterspørgsel efter innovativ teknologi fra Damme, er steget kraftigt, de seneste år, indenfor alle produktkategorier. For at tilpasse kapaciteten til denne positive udvikling har familievirksomheden fra Damme, bygget en montagefabrik på 10.000 kvadratmeter til selvkørende maskiner. Fabrikken ligger i Niedersachsen, tæt på motorvej A1 nord for Osnabrück og 10 km fra hovedkoncernen i Damme.

Til sommer begynder over 120 ansatte på montagelinjerne med selvkørende Grimme sukkerroeoptagere MAXTRON og REXOR. På det 21,3-hektar store område, bliver montagehallen til selvkørende maskiner nummer to i rækken, i forvejen findes der lige ved siden af, en produktionshal på 10.000 kvadratmeter. Det er det nye produktions-centrum til fremstilling af kæder, dvs. jordkæder, topkæder, sorterkæder, pigbånd m.m. Produktionen kører døgnet rundt, hvor 80 medarbejdere fremstiller mere end 4.500 forskellige varianter af kæder og bånd.

Grimme er sammen med Adidas og PSA Peugeot blandt de største investorer i den over 400 hektar store park i Niedersachsen.