RICON starter logistikcenter

Det nye logistikcenter (bygningen til venstre) ved virksomheden RICON i Niedersachsenpark i Rieste.

GRIMME Gruppens datterselskab, virksomheden RICON fra Rieste, har bygget et nyt logistikcenter til jordkæder og transportbånd. I alt blev der investeret 3,5 mio. EUR. Logistikcenteret består af en 7.000 kvadratmeter stor hal og en mere end 800 kvadratmeter mellemhal, der har forbindelse direkte til produktionen. Logistikcenteret har kapacitet til 7.200 kæder, og det har også et pallelager med 3.000 kvadratmeter palleplads. Produkterne kan nu opbevares under tag, og logistikprocesserne kan forenkles markant, hvilket fører til forbedret leveringskapacitet, især i højsæsonen.

 Mellemhallen fungerer hovedsageligt som et omladningspunkt for alle materiealebevægelser. Omladningscentrets centrale placering muliggør mere effektive og optimerede processer af levering til produktionen, opbevaring og opsamling og forberedelse til afsendelse. Dette skaber nye åbne områder i produktionen, der kan bruges til at øge kapaciteten og til fremstilling af nye projekter.

 ”I løbet af et år lykkedes det os at planlægge og gennemføre projektet. Alle involverede samarbejdede, så vi var i stand til at sætte logistikcentret i drift allerede i januar i år, ”siger Felix Lingens, administrerende direktør for RICON.

Til RICON:
Med over 145 ansatte har virksomheden RICON, der blev grundlagt i 1995, udviklet og produceret moderne jordkæde- og transportteknologi i Niedersachsenpark siden 2011.

 Med over 7.000 varianter er RICON den mest alsidige producent af jordkæde- og transportteknologi i landbruget. Denne fleksibilitet muliggør ikke kun en meget hurtig reaktion på markedsændringer, men garanterer også kunderne et stort udbud af reservedele også til gamle maskiner. RICON leverer ikke kun til GRIMME Gruppen, men også mange andre kendte producenter, der bruger jordkæder og transportbånd i deres maskiner. Siden 2018 har RICON udvidet sin produktion af kæde- og valseafstrygersystemer af mærket "plan-Be" til levnedsmiddelindustrien.