Roeoptagere

 I de næste uger slutmonteres mange roeoptagere af modellerne MAXTRON, REXOR og ROOTSTER, og leveres til kunder i hele verden. Forsendelsen af maskinerne til den næste sæson er i fuldt sving. Til den kommende sæson har Grimme mange nyheder og forbedringer indenfor roeteknik.

Grimmetechnica 2012 blev den selvkørende roeoptager REXOR 630, med tre aksler og 30 t tank, præsenteret for første gang. Det er den største roeoptager af sin klasse på markedet. REXOR 630 er udstyret med en ny betjeningskonsol, som byder på betydelige forbedringer af betjeningen, som nøje er tilpasset Grimme kundernes behov. De vigtigste funktioner er også flyttet fra betjeningsterminalen til armlænet, for at gøre betjeningen mere tilgængelig.

Til sæsonen 2013 bliver REXOR 630 for første gang serieproduceret.

Optagningsenheden på MAXTRON II 620 og på begge REXOR-modeller 620 og 630 er fra sæson 2013 identiske.

MAXTRON fik til sæson 2012 et modelskift til MAXTRON II 620. Kendetegn ved den nye generation er blandt andet den nye Mercedes-motor med SCR-teknologi og Ad-Blue-indsprøjtning, som overholder grænseværdien Euro 3B for udstødningsgas, og hydraulikkens forhøjede effektivitet. Ved hjælp af den nye motor, kombineret med det nye hydraulikanlæg, kan dieselforbruget reduceres betydeligt. Også bæltetrækket er en ny generation. Nye muligheder for aftopning og en større mangfoldighed af valgfrit udstyr til rensningsenheden afrunder fornyelserne. Til aftopning har vi nu, ved siden af den kendte aftopper FT med standardafpudser, også mulighed for den nye multiaftopper med minimalafpudser, samt FM topknuseren uden afpudser- knive. Ved renseenheden fremhæves specielt rørvalsen for en bedre rensningseffektivitet på jord med meget ler.

I 2012 har Grimme Gruppen, med ca. 2.200 medarbejdere i mere end 110 lande, opnået en omsætning på 260 Mio Euro. I hovedfabrikken i Damme og Rieste arbejder ca. 1.600 medarbejdere, de andre er fordelt på datterselskaber og -virksomheder.

Med roeteknikken er Grimme også aktiv i hele verden. Hovedmarkeder, ved siden af Tyskland, er Frankrig, Rusland, Skandinavien, Polen, Nederlandene, Storbritannien og Egypten. For kort tid siden kunne den første, selvkørende roeoptager, en Rexor 630, leveres til USA. I 2012 startede den nye fabrik for selvkørende maskiner i Rieste, tæt ved Damme. Så nu kan de selvkørende maskiner produceres væsentligt mere effektivt. Ligeledes flyttede man i 2012, kædeproduktionen til, en ligeledes ny fabrik i Rieste.

Grimme Gruppen består udover Grimme Landmaschinenfabrik af, Grimme Solutions, Spudnik (USA), Internorm, Ricon, Kleine og ASA-Lift. Som følge af opkøbet af Kleine med selvkørende rensnings – og læsseteknikker, tilbyder Grimme nu det største produktprogram på markedet indenfor Roeteknik.