Selvkørende roeoptager med nyeste udviklingstiltag

REXOR kan leveres som to- eller treakslede modeller

Den seks-, otte- og nirækkede selvkørende roeoptager, model REXOR er, fra sæson 2017, udstyret med en række, praktiske nye udviklingstiltag.

Lettelser for chaufføren
REXOR med 22- eller 30 tons tank, er standard udstyret med Speedtronic, belastningsafhængig, automatisk hastighedsregulering af rouletterne og ringelevatoren. Speedtronic gør det muligt med minimale omdrejninger at skåne roerne og minimere risikoen for tilstopninger. Desuden reagerer Speedtronic automatisk og meget følsomt ved større renseintensitet og afvekslende optagningsforhold. Chaufføren skal ikke mere gribe manuelt ind og er dermed tydeligt aflastet.
 
Større kapacitet
Formen og indretning af ruletterne er på REXOR optimeret til et bedre produktflow og en større skånsomhed. Derved kan opnås en bedre medbringereffekt og dermed en større kapacitet, desuden er skånsomheden større.

Skånsom aflæsning
Aflæssebåndet ved REXOR kan som option udstyres med et ekstra knæk for at flytte køretøjets tyngdepunkt til midten af køretøjet og sikre en skånsom overførsel af roerne til roekulen eller transportkøretøjet. Køretøjets højde reduceres tydeligt som følge af knækket, og det gør det lettere at køre under eksempelvis højspændingsledninger og nedhængende grene.
 
Største alsidighed på markedet
Brugernes krav til aftopningsteknik kombineret med optagningssystemer varierer meget. GRIMME giver kunderne mulighed for at vælge ud fra det mest omfattende program på markedet. Blandt aftopningssystemerne er det værd at lægge mærke til den unikke multisnitter med minimalaftopper og aftopperen fra serien FM.

Multisnitteren fjerner også tørre, nedhængende roeblade og bladrester rundt om roehovedet sikkert og skånsomt. FM er uden topafskæring og reducerer således roetabene og øger udbyttet. Ved serien REXOR kan der vælges mellem oppelhjul og kitskær.
 
Overblik over det hele
GRIMME roeoptagerne i serierne REXOR og MAXTRON kan udstyres med det nye digitale ProCam videoovervågningssystem, som består af to supermoderne vidvinkelkameraer, monitor med høj opløsning og splitscreenfunktion Ved traditionelle systemer kan chaufføren se bagud ved hjælp af et bakkamera, men ikke de bageste sideområder. Personer i dette område kan være i fare, eller genstande som træer, kan forårsage skader på maskinen. På trods af maskinens størrelse kan chaufføren nu se hele vejen rundt, uden at der er blinde vinkler, takket være ProCam.

 

 

Speedtronic er standard på alle REXOR modellerne. Formen og indretning af rouletterne er tilpasset et bedre produktflow og en større skånsomhed.


Gamle rouletter (til venstre, grå) sammenlignet med nye (til højre, sorte) placering og form.

REXOR 630 med 30 tons tank samt aflæssebånd med knæk i optagningsposition.

Multisnitter med kitskæraggregat.

ProCam sikrer et optimalt overblik og sikkerhed ved rangering af maskinen.