Ventor 4150 - 4 rækker - 15 tons - 530 HK

VENTOR 4150 med det gennemtestede SE-princip, her som prototype, præsenteres med nyt design på Agritechnica.

GRIMME præsenterer den komplet nyudviklede firerækkede selvkørende kartoffeloptager VENTOR 4150 med 15 tons aflæssertank på Agritechnica 2017. Det centrale ved denne optager med 530 hk er, at det gennemtestede SE-princip med jordfraskildning, højdetransport og topfraskildning integreret. Dette er i dag standard på markedet ved en- og torækkede tankmaskiner. Men det er ikke tidligere lykkedes at anvende teknologien i 4-rækkede systemer på grund af teknologiske hindringer.

Ren kapacitetsstigning
Med VENTOR 4150 er det for første gange lykkedes at implementere SE-teknologien i en 4-rækket selvkørende kartoffeloptager, der er tilladt i trafikken, og hermed fordoble kapaciteten i forhold til 2-rækkede SE-systemer. En innovativ foldemekanisme på de to pigbånds-separatorer, som er monteret på begge sider, reducerede bredden på maskine, så den opfylder kravene til kørsel på vejene.

Allerede ved optagelsen af kartoflerne viser VENTOR 4150 sine fordele. Der kræves ikke en energikrævende topknuser, optagningen sker problemløst, og der opstår ikke knoldedannelse på grund af forankørende hjul. Takket være TerraFloat fordeles høstflowet perfekt allerede på den første jordkæde, der sikrer en optimal jordfraskildning. Takket være Speedtronic reguleres separatoraggregaterne automatisk afhængig af fremdriftshastigheden, så chaufføren ikke belastes med krævende reguleringsopgaver og kan koncentrere sig om andre maskinfunktioner. Efter at separatoraggregaterne er passeret kan kartoflerne sorteres fra en inspektionsplatform, som har plads til op til 3 personer, og overføres sluttelig til aflæssertanken, der kan rumme 15 tons.

Jord- og produktbeskyttelse
Også VENTOR 4150 rummer en lang række fordele. Den sporforskudte kørsel, den såkaldte krabbegang, giver mulighed for at køre med store brede dæk (forrest: 900/70 R32, bagest: 900/60 R38) uden stor påvirkning af marken. På trods af krabbegangen giver systemet, der er ansøgt patent på, en konstant, skånsom overførsel fra første til anden jordkæde.

Med en indvendig vendekreds på kun 6,1 meter er VENTOR meget mere manøvredygtig end i en kombination med en traktor. Automatisk hjulmidterfinding og hældningsautomatik er standard.

Særlig komfort
Chaufføren har et optimalt udsyn til optagningsaggregatet fra komfortkabinen og har alle optagerens funktioner ved hånden takket være betjeningskonceptet ErgoDrive. Den nye 12,1 tommer store CCI 1200 terminal og den nye intuitive brugerflade GDI giver chaufføren et perfekt overblik over alle funktioner og maskinens status. Videoovervågningssystemet Visual Protect, Coming Home-funktionen, MemoryControl til lagring og hentning af optagningsparametre samt autopiloten er monteret som standard.

Overblik over det hele
VENTOR er som standard udstyret med det nye digitale Pro-Cam videoovervågningssystem, som består af to supermoderne vidvinkelkameraer, monitor med høj opløsning og split-screenfunktion. Ved traditionelle systemer kan chaufføren se bagud ved hjælp af et bakkamera, men ikke de bageste sideområder. Personer i dette område kan være i fare, eller genstande, så som træer kan forårsage skader. På trods af maskinens størrelse kan chaufføren nu se hele vejen rundt, uden at der er blinde vinkler, takket være ProCam.

VENTOR 4150 præsenteres på Agritechnica 2017 og udbydes til salg i 2018 sæsonen.

 

 

VENTOR 4150 kan køre sporforskudt (krabbestyring) under optagningen.

VENTOR 4150 har ikke nogen forankørende hjul, hvilket giver mulighed for optagning uden at køre over kartoffelkammene først.

VENTOR 4150 med 15 tons aflæssetank.

Firhjulstrækket gør maskinen særdeles manøvredygtig.