Videreudviklinger i den selvkørende roehøstteknik

Med Kombi-snitter aftopperen kan chaufføren vælge, om det snittede roeblad skal lægges til siden eller inline, med et enkelt tryk på en knap.

Grimme præsenterer omfattende videreudviklinger ved de selvkørende roeoptagere MAXTRON og REXOR på Agritechnica.

MAXTRON har fået en endnu større ydelse og er nu er udstyret med en 530 hk i stedet for 490 hk stærk 6-cylinders Mercedes-Benz motor (OM 471) med 12,8 liter slagvolumen. Den nyeste udstødnings-standard i trin IV er ligeledes realiseret. Takket være forbedret motorstyring er brændstofforbruget forbedret endnu en gang, både ved optagning og under kørslen på vej.

MAXTRON er udstyret, ligesom REXOR, med det nye betjenings-armlæn ErgoDrive. Udover integrationen af to farvetouchscreenterminaler CCI 100, er der nu mange funktioner, der kan indstilles og vælges af chaufføren og give direkte adgang til drejekontakten og joysticket i armlænet, der er monteret ved det luftaffjedrede chaufførkomfortsæde. Dette forbedrer ergonomien, giver en hurtigere oversigt over alle maskinens vigtige funktionstilstande og gør det lettere for chaufføren at justere vigtige optagningsparametre ved skiftende høstbetingelser.

Alle Grimmes selvkørerende maskiner udstyres standardmæssigt med effektive og energibesparende LED-lygter, som sikrer en blændfri og effektiv belysning af arbejdsområdet.

REXOR 620 eller 630 kan som option fås i en 32 eller 40 km/h for at reducerer den uproduktive spildtid på vejen.

På Agritechnica præsenteres den nyeste generation af det 6-, 8- og 9-rækkede kitskæroptagningsaggregat med enkeltrækkedybdetil-pasning til REXOR-rækken. Herudover præsenteres den nye Kombi-snitter, der med et tryk på en knap kaster bladene til venstre side eller lægger dem mellem rækkerne (Inline-system). Denne fleksibilitet kan være en afgørende fordel, hvis der er meget ukrudt, kraftig kuperet terræn og høj jordfugtighed.

 

 

Det nye ErgoDrive-koncept fremmer den intuitive betjening.